GALÍCIA
Terra de mariners i tradicions
7 Dies - DATES DE SORTIDA: 10/06/2025 i 13/10/2025
Eurovacances » Explora Espanya » Galícia
Un dels fars més emblemàtics d’Espanya s’alça a l’extrem occidental de les costes de Galícia. A l’oest, el cap de Finisterre il·lumina des de 1868 els perillosos esculls de la costa da Morte. És difícil imaginar un lloc més misteriós i més evocador per situar el final simbòlic de la península Ibèrica. Així ho varen entendre els celtes, que hi varen construir un altar dedicat al Sol; o els romans, que contemplaven amb temor la fi del dia sobre la immensitat de l’Atlàntic; o fins i tot els peregrins medievals, que un cop visitat Santiago de Compostel.la arribaven a Finisterre per cremar ritualment les seves robes de peregrins.
Al centre de la regió, una església única s’alça a Santiago de Compostel.la sobre la tomba del patró d’Espanya, il·luminant amb la seva força espiritual la fe dels milions de peregrins que des de l’edat mitjana han recorregut els camins d’Europa per arribar a l’extrem de la península.
D’aquesta manera, un far i una església simbolitzen com cap altre lloc de Galícia els pobles i les tradicions que configuren la identitat col·lectiva d’una de les comunitats històriques amb més personalitat d’Espanya. El que us proposem és descobrir-la.
Si ens acompanyeu en aquest viatge visitarem les ciutats de Lugo, Ourense i Pontevedra; passejarem pels pobles de Baiona, A Toxa, Tui, Muros, Carnota, Muxía i Combarro; navegarem les aigües de les impressionants gorges del Sil; coneixerem el Monestir de San Xulián de Samos; entrarem a la majestuosa Catedral de Santiago de Compostel.la; i ens deixarem seduir pel simbolisme del far de Finisterre.
QUÈ T'OFERIM?
- Grup de mínim 14 persones i màxim 21.
- Guia acompanyant d’Eurovacances.
EL VIATGE DIA A DIA
1r Dia – Barcelona – Santiago de Compostel·la – illa d’Arousa – Cambados.
Presentació a l’aeroport de Barcelona on trobaran el guia d’Eurovacances que ens ajudarà amb els tràmits de facturació i ens acompanyarà durant tot el viatge. Sortida del vol a Santiago de Compostel.la. Una vegada haguem aterrat i recollit l’equipatge sortirem per carretera cap a Cambados, on ens allotjarem les properes dues nits al Parador Nacional. A la tarda recorrerem els seus carrers i coneixerem la plaça de Fefiñanes, on destaquen les façanes de l’església de San Benito i el Pazo de Fefiñanes del segle XVI. En acabar la visita ens acostarem a la veïna illa d’Arousa, per gaudir del seu paisatge, farcit de petites cales i boscos de pins que el converteixen en un dels indrets més bonics de les Ries Baixes. En acabar la visita retornarem a Cambados per sopar i descansar.
2n Dia – Cambados – San Vicente do Mar – A Toxa – Sanxenxo – Combarro – Cambados.
Aquest matí, després d’esmorzar, ens dirigirem a la població de San Vicente do Mar, on farem una passejada per un dels camins de ronda més bonics de Galícia, el camí de les Pedres Negres. Tot seguit continuarem fins a O Grove, antiga localitat de pescadors situada a l’extrem d’una petita península a tocar de l’illa d’A Toxa, on embarcarem a un vaixell que ens aproparà a les muscleres que han fet famosa la badia. Degustarem aquest tradicional marisc gallec a bord mateix del vaixell i ja a terra ferma de nou passejarem per la bonica localitat termal d’A Toxa. Dinarem i a la tarda continuarem l’etapa recorrent la platja de Lanzada, una de les més salvatges de Galícia i creuant la població de Sanxenxo, un dels centres de vacances més importants de la regió. Acabarem l’etapa arribant-nos a Combarro, interessant poble magníficament conservat on encara es poden veure els tradicionals hórreos típics de l’arquitectura rural de Galícia. En acabar la visita retornarem a Cambados. Sopar i allotjament
3r Dia – Cambados – Pontevedra – Baiona – Santa Tagra – Tui.
Esmorzarem al Parador Nacional i després anirem a conèixer la ciutat de Pontevedra, considerada la més pintoresca de les grans ciutats gallegues gràcies al seu magnífic casc antic. Durant la visita a peu veurem l’Ajuntament de 1890 i l’Església de Santa Maria, declarada basílica menor l’any 1962 i considerada una de les obres mestres de l’art gallec. Més tard ens dirigirem a Baiona, una bonica localitat d’antiga tradició marinera situada a una petita badia entre els pics de Monte Real i Monte Ferro. Passejarem pel centre històric on veurem construccions dels segles XVI i XVII i contemplarem el Castell de Monterreal, fortificat entre els segles XI i XVIII.
Dinarem i a la tarda continuarem l’etapa fins a la punta de Santa Tagra, des d’on gaudirem de les millors vistes de la desembocadura del riu Miño. A continuació ens dirigirem a la pintoresca població de Tui on contemplarem la seva magnífica Catedral, iniciada al segle XII, i profundament remodelada al XV quan adoptà el seu aspecte actual de fortalesa militar. Acabada la visita ens allotjarem al Parador Nacional de Tui per sopar i descansar.
4rt Dia – Tui – Ourense – Gorja del riu Sil – Santo Estevo.
Esmorzarem al Parador i després sortirem per carretera cap a Ourense. De la seva llarga història destaca la riquesa i vitalitat de l’antiga comunitat jueva medieval i la importància de la seva aljama, una de les més dinàmiques del nord peninsular. Acabada la visita continuarem l’etapa per carretera fins al Parador Nacional de Santo Estevo do Ribas do Sil, situat en un antic monestir benedictí fundat al segle VI. Dinarem al Parador i a la tarda farem una excursió amb vaixell a través de les famoses gorges del riu Sil per gaudir de l’impressionant paisatge de la serra de Meda i les formacions rocalloses que s’alcen a banda i banda del riu, formant un dels entorns naturals més bonics de Galícia. Acabada l’excursió retornarem al Parador de Santo Estevo, situat en un marc incomparable, on soparem i ens allotjarem.
5è Dia – Santo Estevo – San Xulián de Samos – Lugo – Santiago de Compostel.la.
Esmorzarem al Parador i anirem a conèixer l’interessant Monestir de San Xulián de Samos. Fundat al segle VII i molt restaurat després d’un greu incendi l’any 1951, el conjunt s’integra harmònicament en el paisatge de la vall del riu Oribio. Acabada la visita continuarem el nostre recorregut fins arribar a Lugo, una petita ciutat de serveis cèlebre per les muralles romanes que envolten el casc antic. Travessarem les espectaculars muralles romanes del segle III, declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Una vegada dins el recinte històric passejarem per l’Alameda, veurem l’Ajuntament del segle XVIII i ens arribarem a la plaça de Santa Maria, on s’alcen el Palau Episcopal, del segle XVIII, i la Catedral de Santa Maria. Dinarem durant les visites. A la tarda anirem a Santiago de Compostel.la, on en arribar ens instal·larem al Parador Nacional Hostal de los Reyes Católicos, magníficament situat a la plaça de l’Obradoiro de la capital compostel·lana. Sopar al Parador.
6è Dia – Santiago de Compostel.la – Muros – Carnota – Corcubión – Finisterre – Muxía – Santiago de Compostel·la.
Esmorzarem al Parador i tot seguit sortirem per carretera cap a l’oest fins arribar a la ria de Muros. La primera parada del matí la farem a Muros, un dels pobles de pescadors més ben conservats de Galícia. Del seu ric passat aquesta localitat conserva un interessant conjunt de cases i esglésies gòtiques. Farem una passejada pel poble i després continuarem l’etapa fins a Carnota per descobrir l’hórreo més cèlebre de Galícia. Construït l’any 1768 i edificat sobre vint-i-dos parells de pilars, destaca per la seva longitud de gairebé 35 metres i per l’harmònic conjunt que forma amb l’esvelta torre neoclàssica del temple de Santa Columba. Més endavant també ens aturarem al poble de Corcubión, un antic punt de pas obligat per a tots aquells peregrins que, després de visitar Santiago de Compostel·la, arribaven fins al cap de Finisterre per cremar les seves robes de peregrins. Finalment recorrerem els darrers quilòmetres fins al cap de Finisterre on veurem el far, construït a mitjans del segle XIX per guiar als navegants al llarg de les costes més perilloses de la península. Dinarem al poble de Fisterra. A la tarda visitarem la pintoresca localitat de Muxía, port de pescadors d’origen medieval. Acabarem l’etapa retornant a Santiago de Compostel.la, on encara ens quedarà una estona de temps lliure abans de sopar. Allotjament al Parador Nacional.
7è Dia – Santiago de Compostel.la – Barcelona.
Esmorzarem al Parador i després començarem la visita de Santiago de Compostel.la, una extraordinària ciutat de peregrinatge declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Començarem la nostra visita per la mateixa plaça de l’Obradoiro on veurem l’Ajuntament, situat a un palau d’estil clàssic del segle XVIII que també acull la Presidència de la Xunta de Galícia, el Col·legi de Sant Jeroni, del segle XVII, i la majestuosa Catedral amb el seu espectacular pòrtic de la Glòria, esculpit durant la segona meitat del segle XII. Dinarem a un restaurant local i a la tarda ens traslladarem a l’aeroport per agafar el vol de retorn a Barcelona. Quan aterrem a la ciutat comtal donarem per acabat aquest viatge del qual esperem que guardin un bon record.
dates de sortida i preus
Dates de sortida
10/06/2025 i 13/10/2025
Preu per persona en habitació doble:
2.890 € (IVA inclòs)
Suplement habitació individual:
535 € (IVA inclòs)
Què inclou
- Vols de línia regular de la companyia Vueling, classe turista.
- Allotjament en Paradors Nacionals.
- Pensió completa durant tot el viatge amb begudes incloses als àpats.
- Servei de maleters a tots els hotels.
- Guia acompanyant d’Eurovacances durant tot el viatge.
- Visita de Cambados.
- Visita de l’illa d’Arousa.
- Recorregut a peu pel camí de Pedres Negres.
- Excursió amb vaixell a O Grove.
- Visita d’A Toxa i dels hórreos de Cambarro.
- Visita de Pontevedra.
- Visita de Baiona, Santa Tegra i de Tui.
- Visita d’Ourense.
- Excursió amb vaixell per les gorges del Sil.
- Visita del Monestir de San Xulián de Samos.
- Visita de Lugo.
- Visita de Santiago de Compostel.la.
- Excursió al cap de Finisterre amb parades a Muros, Carnota, Corcubión i Muxía.
- Assegurança d’assistència en viatge.
COMPARTEIX AQUEST VIATGE